fredag 10 september 2010

Respekt är ordet!


Igår kväll satt jag och tittade på en intervju med den floridapastorn Terry Jones. Han var tydligt med sitt budskap: här ska vi kristna bestämma vad som är bra för U.S.A. och vi vill sätt hårt mot hårt! Jag kunde inte sluta fundera på vad som skulle kunna hända om vi alla tyckte likadant?
För mig som socialliberal är det självklart att alla ska kunna vara fria att välja vilken religion. Religion- och yttrandefrihet är två huvudpelare i min tro. Man får respektera vad andra tror på och ska vara medveten om att radikala krafter finns i alla religioner och länder.
Det var radikala muslimer som låg bakom 9/11, det är radikala muslimer som spränger sig i luften och det är just radikala muslimer man ska fördöma!
Att bränna muslimernas heliga skrift är det farligaste sättet man kan välja! Muslimerna, som alla andra, har otroligt stort respekt för Koranen. En sådan aktion kan leda i bästa fall till massprotester och i värsta fall mycket farliga situation för alla amerikaner världen över. Men det verkar inte Terry Jones ha fattat…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar