torsdag 9 september 2010

Åtgärdspaket för att förhindra våld mot äldre


Efter två intensiva dagar med styrelsen för srat-audionomerna är jag tillbaks till politiken! Såg imorse att min intervju lagts ut på Göteborgs universitets hemsida, under forskning och utbildning. Det kändes otroligt bra!
Imorse hade vi Folkpartister en kampanj framför US och delade ut material. Vi delade även ut lite frukt som var mycket uppskattat. Samtidigt som oss var Socialdemokraterna där och gjorde reklam för sig själva. Men de var kortvariga och åkte iväg efter knappt en halv timme!
Vid lunch fick jag delta i en presskonferens tillsammans med mina partikolleger; Barbro Westerholm och Linnéa Darell. Vi la fram ett åtgärdspaket för att förhindra och förebygga våld mot äldre. Det förekommer ibland att äldre utsätts för våld inom sin relation. Övergreppen kan vara såväl fysiska som psykiska och finansiella. Vi tar alltid för givet att äldre är snälla mot varandra vilket försvårar tidigt upptäck.
Våld och övergrepp mot äldre är svåra att diagnostisera eftersom skadorna uppstår lättare hos dem än andra gruppen.
Vi tycker att det behövs mycket mer kunskap kring detta och problemet måste kartläggas. Idag vet vi inte hur många som drabbas, i vilken utsträckning männen utsätts. Vi vill stärka forskningen kring detta och informerar all personal inom äldreomsorgen och vården. Vi tycker även att vi måste inkludera rättsväsendet i samarbetet kommunen och landstinget har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar