fredag 22 maj 2009

Europeiskt vårdval på väg

Tusentals svenskar söker sig till värmare länder inom EU varje år. En del av dessa passar även på och söker vård under sin vistelse. Detta fenomen grundar sig helt enkelt på bättre tillgänglighet och billigare tjänster/ produkter. Åsikterna skiljer sig om hur professionella och seriösa dessa vårdinsatser är. Men jag tror att om patienterna inte upplevt sig vara nöjda hade vi svenskar slutat och söka oss till andra länder. Vårt hälso- och sjukvårdssystem är ju världsbäst, eller…?
Vi folkpartister vill underlätta reglerna för våra medborgare och se till att de får en god vård när- och där de vill ha den! Valfrihet skulle kunna gagna både den del patienter som i månader väntar på vård, men även vården där den fungerar som bäst. Vi har självklart många delar inom vården som är världsunika och skulle kunna dra till sig patienter från andra delar av EU.

Folkpartiet vågar sticka ut hackan och kräver att genomföra ett europeiskt Vårdval, som skulle kunna ge varje patient rätten att få vård utförd var som helst inom EU- och ESS-området utan att söka tillstånd och på hemlandstingets bekostnad. Vi folkpartister är mycket måna om individens valfrihet och sätter därför patienterna i centrum och försöker att se vården ur ett patientperspektiv. Därför ligger vi steget före andra partier när det gäller vårdpolitiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar