torsdag 7 maj 2009

170 kr för en politiker/ år!

Idag läste jag på Östgöta Correspondenten (Corren) att under 2008 kostade demokratin och kommunpolitikernas engagemang varje Linköpingsbo 170 kronor. Kunde inte låta bli att fundera på om det verkligen var värt det? Har vi politiker fört fram östgötarnas önskemål på ett bra sätt så att de känner sig vara villiga och betala 170 kr för? Det kan kännas som ett mycket lågt pris för att ha ett demokratiskt system som kämpar för varje enskild östgöte, men ändå! Det är ingen hemlighet att det är långt ifrån alla politiker som verkligen tar förtroendet på fullaste allvar. En del dyker upp utan att ens ha öppnat hemskickade dokument, andra halvsover på sammanträde, några sitter och mailar/ skickar sms… Då känns det plötsligt mycket märkvärdigt att betala 170 kr för en sådan politiker? Med 170 kr kan man ha rätt mycket roligt; luncha med någon kompis vid 2 tillfälle, ett biobesök med tillhörande popcorn, en utflykt till Norrköping…
Förtroendet som vid var fjärde år ges förvaltas inte alltid på ett korrekt sätt. Inte så konstigt att antal väljare krymper för varje val, inte så konstigt att unga ofta avstår från att rösta och inte så konstigt att förtroendet för politiker går mot sin bottennotering!
Jag undrar ibland om vi förtroende valda, i alla nivåer och poster, har verkligen förstått att förtroendet är en otroligt dyrbar vara och kan tas ifrån oss när som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar