tisdag 24 augusti 2010

Ge de kommande generationerna en bättre chans!


Att grunden för hälsan läggs i tidig ålder är inget nytt. Vi har under många år lärt oss att skapa en god start för våra kommande generationer genom att guida dem kring dessa frågor. För att en god hälsa betyder trygghet, bidrar till en större självständig och skapar större självförtroende.
I Sverige har vi länge propagerat för olika slags förbud mot tobak-, drog- och alkoholkonsumtion på olika områden; arbetsplatser, skolor, restauranger m.m. Vi vet att sådan förbrukning tär på kroppen och leder till större behov av olika sjukvårdinsatser. Men ofta glömmer vi att psykisk ohälsa är lika allvarlig!
Idag utsätts vi alla för olika typer av psykisk ohälsa; ångesten inför framtiden, stressen som ökar på jobbet/ skolan, depressionen… Tendens har eskalerats hos särskilt unga kvinnor.
Jag och min partikamrat Parisa Hassan Zadeh hade igår en debattartikel på Corren som handlade om detta. Vi tycker att samhället måste agera nu och ta fram lösningar som ska minska effekten av psykisk ohälsa hos dessa individer. En stor fara är att detta överförs till deras barn så småningom, vilket gör att grunden för kommande generationers hälsa försämras. Detta kommer att resultera i att samhället hamnas i en ond cirkel med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar