måndag 30 augusti 2010

En långsiktig politik!


Jag har ofta försökt begripa varför en del kommuner och landsting kan klara sig så mycket bättre än andra. Inte ens under de goda åren kan vissa lyckas få sina budgetar i balans - och under de dåliga ser det riktigt dåligt ut. Ingen har undgått att ekonomin varit ur balans sedan hösten 2008. Vi i alliansen försöker att rätta till problemet genom att effektivisera de resurser vi har inom kommun och landsting. Vi vill undvika varsel och nedläggningar då detta inte är den optimala vägen att gå. Oppositionen i landstinget vill höja upp skatten med 50 öre. De anklagar oss för att vara slappa och orealistiska.
Jag tycker att det hela handlar om ledningen. Det är det hänger på! Om vi tittar på Fagersta så ser vi att de har en stark ekonomi, alltså en brukskommunen med äldre befolkning. Kommunalrådet Stig Henriksson (V) som har fått hålla makten ensam i många år tycker att impulsiva åtgärder som skattehöjningar inte ger någon långvarig effekt! De som "klarar" ekonomin genom att höja skatten med 50 öre, har snart problemen på halsen igen!
Med en budget i balans är verksamheten trygg. Med minus ska ledningen inte få panik och lägga fram snäva besparingspaket eller skattehöjning. Det finns de som idag försöker lova sig fram till makten. Jag tycker att väljarna ser genom detta och väljer de som inte tänker vara kortsiktiga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar