fredag 26 mars 2010

Pappor ska få vara hemma med sina barn!

Läste idag ett inlägg på expressen om att skaderisken för småbarn ökar i samband med att papporna stannar hemma. Detta hänger ihop med en ny avhandling som offentliggjordes förra veckan i Lund. Avhandlingen beskrev hur olyckfallsfrekvensen bland dessa barn ökat med mer än trettio procent under de senaste åren. Bland äldre barn har olycksfallsfrekvensen däremot gått ner. En familjerådgivare har sedan tolkat detta som ett tecken på att det är kolossalt tokigt att låta männen ta över kvinnornas urgamla uppgift och därför är mycket kritisk mot våra moderna reformer som möjliggjort för oss pappor att tillbringa mer tid med våra små änglar.



Som stolt pappa tvekade jag aldrig att välja stanna hemma med mina små änglar när jag fick tillfället. Jag träffade flera pappor som bestämt sig för samma sak. Vi alla var överens om att det var nyttigt för alla inblandade: för oss pappor då vi kunde bygga upp en unik relation med barnen, för mammorna att kunna vila och fokusera sig bättre på sin karriär och inte minst för barnen att förstå att de har TVÅ föräldrar!
Jag tycker att alla som känner sig vara skeptiska ska förstå en sak: Att studien visat att ytterst få pappor var hemma med barnen mellan 0-1 år, dvs då olycksfallsfrekvensen ökade. Så få att detta intervall togs bort för papporna, vilket betyder att även mammor kan ha skadat sina barn! Men Fy på den som ens vågar ta upp ett sådant het ämne…!
Som socialliberal så känner jag mig besviken på sådana diskussioner som endast syftar till att förstöra jämställdheten och bara försämrar barnens självklara möjlighet att vara med båda sina föräldrar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar