tisdag 2 februari 2010

Stort grattis Birgitta!

Jag är en mycket stolt folkpartist idag. Läste DN (http://www.dn.se/nyheter/politik/ohlsson-ny-eu-minister-trots-bjorklunds-tvivel-1.1037958) nu och blev verkligen glad; Birgitta Ohlsson blir Eu-minister idag! Äntligen!
Min glädje har förstås med Birgittas kompetens och färdighet att göra. Jag tycker att hon är en skicklig, påläst och erfaren politiker som bara växer och växer i sin roll. Birgitta är en riktig ”free spirit”.
Jag var ett tag orolig för att hon skulle gå miste om detta på grund av sin graviditet. Det fanns röster och krafter som inte tyckte att det var lämpligt att ha en gravid kvinna på en ministerpost. Vem skulle kunna vara bättre än Birgitta? Hon som länge kämpat för jämställdheten i Sverige, som vågar sticka ut och simma mot strömmen. Vem skulle kunna övertyga omvärlden efter Cecilia Malmström?
Om vi folkpartister inte står för individens möjligheter och inte ser den kompetens och färdighet hon/ han har vem gör det? Att försöka få in fler i styrelser, att tvinga folk acceptera jämställdhet, att lagstifta mångfält i hela samhället blir bara tandlösa, politiska tomma prat som ingen längre köper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar