måndag 25 januari 2010

Jämställdhet; en ny hjärtefråga för M?

Jag läste nyss på DN att M i den jämställdhetspolitiska plattform som partistyrelsen antagit
Uttryckt sin oro över den orättvisa politiken som berör kvinnorna och tycker att politiker måste göra mer för att förbättra jämställdheten. Moderaterna presenterar även idén om jämställdhetsmärkning, och alla Sveriges skolor ska “certifieras”. Partiet har accepterat den feministiska analysen, säger jämställdhetsexperten Gertrud Åström i Svenska Dagbladet.
Jag måste säga att jag är glad över att även M upptäckt den osakliga orättvisan som måste bekämpas med alla medel. Jag vill välkomna dem till denna angelägna debatt som skulle kunna förändra maktbalansen mellan könen och resulterar i att höja livskvaliteten för kvinnorna i vårt land.
Jag tycker inte att något parti ska kunna lägga beslag på olika politiska frågor. Vi jobbar hårt för att medborgarna ska ha det bättre. Den saken är helt klar! Men jag måste samtidigt erkänna att jag får en känsla av desperation i deras ton. Jag vet att de är ” nya moderater” och att deras politik ska skilja sig från gamla, men ändå kan jag inte låta bli och fundera på om detta inte är lite väl vänsterriktad vändning? Lite lättsam flört med väljarna i början av valåret…? De kanske tror att de skulle kunna fiska väljare från vänsterblocket genom att erkänna brister i genusfrågan.
Folkpartiet har i många decennier debatterat kring denna högaktuella fråga, försökt att lyfta upp problematiken och kommit med olika förslag om hur vi skulle kunna uppnå ett mer jämställt samhälle. Det var ju Bengt Westerbergs förslag i början av 90-talet som fick papporna att börja stanna hemma med sina små barn. Birgitta Ohlsson har också varit aktiv angående jämställdheten och föreslagit flera idéer för att minska gapet mellan könen.
Det är så synd att vissa politiker inte kan hålla samma grundkurs. Det ger fel signal till deras väljare. Det gör att de som verkligen brinner för ett höger parti känner idag att deras enda val är SD, helt absurt! Det enda jag nu känner är det att de ”nya moderaterna” börjar kännas de gamla Sossarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar