onsdag 10 november 2010

S måste skärpa sig!


Ännu en gång får man höra om kris inom S och att det riktats starkt internt kritik mot partiets topp. S kunde dämpa ner kritiken fram till valdagen men efter det katastrofala valresultatet Mona Sahlin och hennes närmaste står för går det inte att dölja klyftorna!
Det har länge diskuterats om att partiet behöver helt klart förnyas, men förmågan att få igång förändringen bland S-medlemmar har inte varit så starkt. Nu försöker SSU få fart på den tröga rörelsen som kanske borde ha kommit igång för länge sen.
I dagens DN skriver Ardalan Shekarabi och Anna Johansson att ” Vi är övertygade om att det är dags att göra en rejäl omvärldsanalys och ta reda på hur Sverige faktiskt ser ut år 2010 och om socialdemokratin över huvud taget har svaren på det moderna samhällets utmaningar. Vi måste göra en gedigen omprövning av vår politik, liksom av våra egna strategiska val och hur våra politiska motståndare utvecklats. Framförallt måste vi ha ett långsiktigt perspektiv på det politiska och organisatoriska förändringsarbetet för att kunna vinna valen 2014 och 2018.”
Jag vill bara önska S lycka till med sin omvärldsanalys och förändringsarbete så att de kan samla tillbaka sina väljare från SD…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar