fredag 29 oktober 2010

Skickliga chefer sökes!


Bra chefer är ett måste för att vården ska kunna hålla en tillräcklig god kvalité. Men förtroendet för cheferna är idag inte det bästa. Cheferna måste lära sig att sätta upp tydliga mål, vara konkreta och konsekventa. En återkommande brist hos flera chefer är att de inte fullföljer hela verksamhetsplanen.

I den ena änden av skalan finns de chefer som har alla kvalifikationer som krävs av en vd. I den andra änden finns eliten. Det är chefer som har de ledaregenskaper, den sociala intelligens och den personlighet som krävs av en toppchef. Vissa når ledarskapet och andra blir aldrig mer än ”vanliga” chefer.
Problemet inom offentlig sektor är att cheferna har en alldeles för trygg ställning. Det krävs mycket för att en icke motiverad och mindre duktig chef omplaceras. Det är inte acceptabelt. Detta kan ha bidragit till att offentlig sektorn inte varit lika produktivt som den privata. Vi har inte råd att vänta ett antal år till. Det handlar om skattepengar som ineffektivt används och sådant är inte godtagbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar