fredag 25 september 2009

Klimatfrågan kan inte förstöra världs ekonomin

En av dem mest viktigaste frågorna som flitigt debatterats under FNmötet i New York är klimatfrågan. Obama administrationen har försökt förbättra U.S.A.s policy kring detta och lagt fram förslag på en hel del åtgärder. Men protesterna är fortfarande ganska straka, liksom protester mot ett offentligt hälso- och sjukvårdssystem.
Det argument som motståndarna lägger fram är inte längre att den globala uppvärmningen är en myt. De försöker att övertyga allmänheten att begränsningen av den globala uppvärmningen skulle förstöra ekonomin ytterligare. Att rädda vår planet inte kommer att vara helt gratis är det vad motståndare till klimatförändringarna har skyltat med. De har till och med framfört önskemål kring lagstiftning av fortsätt förhållande som idag råder i landet.
Det de inte är villiga att prata om är det hur mycket det kommer att kosta oss alla om vi inte tar fram kloka lösningar så snabbt som möjligt. Vi bränner stora mängder kol, olja och gas på ett sätt som egentligen inte ökar vår levnadsstandard - ett fenomen känt i forskningen kallar den för "energieffektivitets gap". Det behövs en tydlig en politik i hela världen som främjar energisparande lösningar/förslag. Påståendet att klimatet lagstiftning kommer att döda ekonomin förtjänar samma förakt som påståendet att den globala uppvärmningen är en bluff. Verkligheten är att de ekonomiska aspekterna av klimatförändringarna är att det är relativt lätt att vara klimatsmart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar