onsdag 26 maj 2010

Vi driver flyktingarna till att gå under jorden


Läste aftonbladet nu och kunde inte låta bli och läsa en debattartikel som Röda korsets representanter, Bengt Westerberg och Kari Molin, skrivit om hur tuffare politik tvingar fler flyktingar gå under jord. Flyktingpolitiken har ständigt varit ifrågasatt under många år. Folk som söker sig till Sverige på grund av svåra omständigheterna i hemlandet drivs till att leva gömda. Det finns andra som söker sig hit för att kunna återförenas med sina barn och barnbarn innan de dör.
Men på grund av kunskaps brist, tids brist och kanske till och bristande intresse för varför folk befinner sig i Sverige negligeras de av migrationsverkets handläggare! Jag vill till och med påstå att i dagens Sverige sorteras människor efter respektlösa omständigheter som tur, hur pass mycket stress som rådet inom verket!
Folk tvingas till att gömma sig och nöja sig med ett plågsamt liv som ingen av oss skulle kunna tänka sig då man inte har någon som helst rättighet, varken på arbetsmarknaden eller sjukvården eller resten av samhället.
Skattesmitare, mördare, pedofiler, licensskolkare, gängledare och nazister har mer rättigheter och kan få leva som alla andra. Medan kloka människor, akademiker, arbetare, experter måste leva i totalt utsatthet, inte har råd att söka vård och kan bli nekade vård om de inte kan betala. Dessa lever i en skuggvärld då de inte känner sig välkomna till vården.
Denna klara särbehandling strider mot alla mänskliga rättigheter och ska inte tillåts längre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar