fredag 1 april 2011

En lyckad dag!


Jag hade en riktig lyckad dag igår. Först fick jag se vår gemensamma debattartikel på Corren. Vi var 6 folkpartister med uppdrag inom Barn & ungdoms-, Bildnings- och Socialnämnden, som undertecknade artikeln. Artikeln var ett svar på Socialdemokraternas påhopp under senaste tiden. S har gång på gång anklagat alliansen för en ökande barnfattigdom i Linköping. Vi beskrev det riktiga läget och la fram förslag till förbättringar inom området.
Sedan var jag på Liu på kvällen och träffade ca 75 utländska studenter. Det var en riktig givande träff med många frågor kring fortsatta studier, arbetsmarknaden, möjligheterna att få uppehållstillstånd. Förväntningarna var höga och entusiasmen var på topp för att kunna få tips om hur de kunde förbättra sina chanser för att nå sina mål.
Jag beskrev dagens läge och hur framtiden skulle kunna se ut. Man räknar med att antal pensionärer kommer att ökas medan antal yrkesverksamma kommer att minskas. Detta kommer att vara ett gemensamt problem för nästan hela EU och inte bara Sverige. Vi måste försöka att värva in duktiga individer till Sverige för att kunna bibehålla den levnadsstandarden vi haft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar